obavijest

Drugi kongres Udruženja ortopeda i traumatologa u Bosni i Hercegovini

Posted on 17/09/2018 · Posted in Novosti
Poštovane kolege i prijatelji,
u sklopu Drugog kongresa Udruženja ortopeda i traumatologa u Bosni i Hercegovini koji će se održati od 27. do 29. 9. 2018. godine u Mostaru,  u suradnji s  EUSSER (European Society of Shoulder and Elbow Rehabilitation) organizirati će setečaj/radionica za fizioterapeute na temu:
 
“Diskinezija skapule” i Kako povećati raspon pokreta u ramenu (Stiff vs. hypermobile vs. weak) putem vježbi i manualne terapije”.
 
Tečaj će se organizirati u Subotu, 29.9., u 11h. Molimo da poslijedite informacije o tečaju fizioterapeutima zaposlenima u Vašoj ustanovi.
Voditeljica tečaja/radionice je Milena Mirković, koja živi i radi u Londonu. Po struci je diplomirani sportski fizioterapeut. Masters studies je završila u oblasti muskuloskeletalne fizioterapije u Melburnu, u Australiji. Član je odbora za edukaciju pri organizaciji EUSSER. Trenutno radi u britanskom teniskom savezu te u privatnoj klinici u Londonu. Bila je jedan od vodećih fizioterapeuta na Australian open i Wimbledon teniskim turnirima. Predaje i vodi radionice na temu rehabilitacija ramena i lakta.
 
Informacije o organizaciji:
 
EUSSER (European Society of Shoulder and Elbow Rehabilitation) je ‘not-for-profit’ organizacija čiji je cilj unaprijeđenje/poboljšanje znanja i vještina kod terapeuta I fizijatara vezano za teme rehabilitacije ramena i lakta putem kvalitetnih prezentacija, radionica i kongresa. Dodatni cilj organizacije jeste da poveže terapeute kako bi razmijenili iskustva vezana za navedene teme, bilo da je u pitanju terapeut koji želi steći prakticno iskustvo stupanjem u kontakt s više iskusnim teapeutom ili odlazak u posjetu na neku drugu instituciju, razmjena znanja između iskusnih stručnjaka u vezi kompleksnih slučajeva te usmena razmjena ideja. Organizacija je pokrenuta na volonterskoj bazi, ali zavisi financijski o svojim članovima putem članarine, kako bi se financirala putovanja predavača kao i organiziranje kongresa.
Stoga pozivamo fizioterapeute, fizijatre i ortopede da pogledaju website www.eusser.org i priključe se grupi od preko 500 članova kako bi imali dodatne mogućnosti usavršavanja znanja vezano za rehabilitaciju ramena i lakta putem podcast emisija, powerpoint prezentacija, dvomjesečnih informativnih email-ova i besplatnih članaka vezanih za temu rame i lakat, kao I popust na buduće simpozije.